2013. augusztus 9., péntek

Buta én! / Avagy ha szőke vagy, (mármint nő) ne te menj a Gazdaboltba vásárolni!

Nyáron legjobb csak diófa alá húzódni, ami éppen az udvarunk közepén szolgál nekünk már sok éve hűvössel. Csakhogy idén a legyek egyszerűen lehetetlenné teszik az ott tartózkodást. Honnan, honnan se, de rajoznak, mindenre rászállnak, ha nem vigyázunk, a szemünkbe is belerepülnek.
Jójó, vannak állatok a szomszédban, de nincs is ezzel semmi baj, vidéken élünk, így természetes. Nincs más hátra, védekezni kell légy ellen! Majd megoldom én, nem is szólok a Zuramnak!
Hol is kezdjem… megyek a Százforintos Boltba, kérek tanácsot. Elképzelésem szerint csak kapható valami jó spay, amit ajtókra, kuka tetejére, a kiülőnk tartóvasaira ráspiccelek, és ettől majd lehullnak a legyek.
Kérésemre azt válaszolta az eladó hölgy, hogy nekik sajnos nincs ilyen szerük, de menjek Sanyihoz (keceliek tudják, ki ő), nála vett ő is remek szert, csak kifújkálta és tényleg irtotta a legyeket.
Pattanok a bicómra, irány Sanyi, elhadarom, mit szeretnék. Sanyi azt mondja, sajnos nincs neki ilyen, nem is tudja, mire gondolt az eladónő. Tudna ugyan olyat adni, ami a pirosbogarak ellen jó, de nem garantálja, hogy a legyek is meghökkennek tőle. Azt javasolja, nézzem meg a Gazdaboltban, nekik aztán biztosan van ilyen szerük.
Bicóra fel, el a Gazdaboltba. A légyproblémám akkora, hogy nem is fordulok én segédhez, vagy más eladóhoz, egyenesen a főnöknek kell elmondanom a gondom, s kérek tőle tanácsot.
Ki tudna segíteni, ha nem ő…
Kicsit töpreng, majd azt mondjam, spry nincs, de van itt egy szer, amit, ha vízben feloldok, és ecsettel felviszem a légyjárta területekre, azok onnan hullani fognak. Hááát, ez 1450 Ft, de várjak csak, van itt egy olcsóbb, szintén légyirtó. Ezt fel sem kell kennem, két kis műanyag tégelyben valami apró, sárga granulátum, szex attraktáns tartalmával csak úgy vonzza a legyeket. Semmi faxni, kiteszem a tégelyeket, oszt jónapot!
Jejj, vidáman kerekeztem haza, ki a tégelyt …lesekedem. Zuram majd csak csodálkozni fog, hogy hová lettek a legyek!
Leselkedem egész délután, és egyre jobban szidom magam, miért is nem vettem meg a dupla árú, de biztosan sokkal jobb szert, ha már egyáltalán költöttem. Mert hogy a legyek messzire elkerülik az én szexcsapdámat vagy attraktársomat vagy mimet…, amelyik meg véletlenül arra vetődik, vidáman vitorlázik tovább.
De nem adom meg magam, másnap reggel irány a Gazdabolt! Mondom a főnöknek, baj van, nem használ a szer. Jöttem a dárgábbért, az már biztosan használ.
Pedig- mondja ő- pár éve még neki nagyon jól bevált.
Polcról leemeli a drágábbikat, ez már csinos papírdobozban, benne egy tehetős, fehér műanyagtégely. Már kinézetre is bizalomgerjesztő, gondoltam én. Főnök úr még újra el is olvassa, hogyan használjam, megismételve a tegnapit. Mint mondja, ebben is van az a szex attraktáns, ami odavonzza a legyeket!
Vízzel hígít, felken, légy összesöpör…játszódik le közben a képzeletemben.
Tekerek haza győztes vigyorral. De most megkérem a Zuramat, vegye kezébe a dolgot, áztassa már be a csodaszert, mert az ebéddel kell foglalkoznom.
Azért fél szemem rajta van, hogyan csinálja. Ahogy felbontja a fehér tégelyt, és önti ki annak tartalmát, kissé megszeppenek. Mert hogy ugyanolyan sárga, apró granulátum, mint ami a tegnap vásárolt tégelykében árválkodik légytelenül, szexizé ide vagy oda.
Gyanús ez nekem, kikukázom a tegnapi papírjait a szemetesből.
Nem hiszek a szememnek. Ugyanazt a szert vettem meg kétszer, ugyanazon nevűt, hatóanyagút. Az első kisebb kiszerelésben, ( 2x15g) a második napi vásárlás pedig 100g.
Hát kérlek szépen, drága főnök úr!
Hogy a szer nem használ, arról ugye nem tehetsz, ezt kapod, ezt kell eladni.
Hogy „szőke” vagyok, mert megvettem ugyanazt kétszer, hiszen feltétlen bíztam Benned, arról sem tehetsz.
De, hogy elveszítetted a bizalmam, és elveszítettél egy vevőt, arról már igenis Te tehetsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése