2014. október 22., szerda

Verő László-díj




"Verő László 2006. június 3-án alapította az internetes Héttorony Irodalmi Magazint, de sajnos, csak egy évig ülhetett a szerkesztői székben, 2007 óta már fentről nézi, olvassa a Toronyban megjelenő írásokat. Remélem, legtöbbször mosolyogva, megelégedetten bólint: Igen, ez is, és az is remek írás.

Verő László




„A portál elnevezése: Héttorony - németül Siebenbürgennek nevezik Erdélyt. A Lektor névválasztásával is a magyar kultúra egyetemességére akarta felhívni a figyelmet. Szellemi öröksége közkincs. Hála az őt követő mai lelkes szerkesztőknek, hogy ezt a nemes, tartásos irányvonalat követik ma is.” – Bárányi Ildikó



Az irodalmi magazin alapítójának emlékére, minden évben líra és próza kategóriában Verő László-díj (emlékérem és oklevél) kerül átadásra.



Ebben az évben Verő László özvegye, Léna látta vendégül otthonában, kertjében a Héttorony alkotóit, így varázslatos hangulata volt a díjak átadásának. A Lektort is közöttünk érezhettük, talán beszállt a pingpongozók közé is, vagy csak egy pohár finom bor mellett üldögélt, s hallgatott bennünket…

Próza kategóriában - bár csodaszép verseket is ír -, Fitó Ica, líra kategóriában Bátai Tibor vehette át az emlékplakettet és az oklevelet."
H. Pulai Éva 





Nagy öröm számomra, hogy az idén próza kategóriában én kaptam ezt a megtisztelő díjat.
Sokat jelentett nekem, hogy Verő László özvegye Léna asszony otthonában vehettem át az emlékérmet az oklevéllel.
Kecel az otthonom, verseimnek, prózáimnak témája az itt élő emberek nehéz sorsa, öröme - bánata, küzdelmes múltja, és ma sem könnyebb jelene.
Írásaimmal szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a keceli homokon élő ember évszázados, küzdelmes sorsa, kitartása és szívóssága legyen példa és adjon erőt gyermekeinknek, unokáinknak.

Ez az elismerés mindenképpen visszajelzés arra, hogy amit és ahogy írok, azt nem csak barátaim és ismerőseim olvassák szívesen, de talán-talán jó úton járok, és valami irodalmi értékkel is bír.

 Kis meglepetéssel készültünk a találkozóra Bátai Tiborral:



További képek a találkozóról itt:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése