Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 ek. kakaó
2 egész tojás
5 dkg cukor
5 dkg margarin
Fél csomag szalalkáli
A fentieket összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle tepsink
hátoldalán.
Sütünk még 4 tojásból piskótát.
Itt megjegyezném, én egészen egyszerűen sütöm a piskótát, ne
félj kipróbálni így, meglátod, milyen egyszerű és gyors! (mindig így sütöm)
Általában ugye, ahány tojás, annyi ek. kristálycukor. Ezt kézi mixerrel fehéredésig kikeverem. Nem külön fehérje-sárgája, hanem együtt!
(néhány perc csak, és kész, könnyű-habos állagú)
Ebbe megy a már előkészített liszt + sütőpor keverék ( akár szódabikarbóna).
Négy tojásoshoz elég egy jó késhegynyi sütőpor
Beleforgatom tehát óvatosan a felvert cukor-tojás masszába
és sütőpapírral
(lehetőleg szilikonost vásárolj) kibélelt tepsiben megsütöm.
180 fokon teszem be, majd öt perc után leveszem 160-ra.
Nah, kész a szárazanyag! Jöhet a krém.
Fél l. tejből, 8 kanál lisztből pépet főzök, jó sűrű lesz.
Amíg hűl, kikeverem a 20 dkg margarint, 20 dkg cukrot,
beleöntök még egy cs. vaniliás cukrot, belereszelek egy citrom héját, és
belefacsarom a levét is.
Majd a mixerrel
hozzáadagolom a pépet, alaposan összedolgozom.
(Megkóstolom, és ha kíván még citromlevet, adok hozzá.
Nyáron savanykásabban kellemesebb)
Összeállítom a süteményt, vagyis megtöltöm a lapokat:
______________________________ barna lap
______________________________ piskóta
______________________________barna lap
A tetejére is hagyok krémet. Berácsozom késheggyel akkora
szeletekre, amekkorára majd fel akarom szeletelni.
És elő a kreativitással, jöhet a díszítés, citrommal!
Én
vékonyra felszelem a citromot (héjastól) és negyedelve a szeletekre teszem.
Sutty be a hűtőbe a vendégek érkezéséig! Egy-két nappal előbb is elkészítheted.
Jó étvágyat hozzá!
Klassz! Ha jön a nyuszi ... megcsinálom.
VálaszTörlésBiztosan ízleni fog a családnak!
VálaszTörlés