2014. február 23., vasárnap

Almás-pudingos pite






Ez egy nagyon jó sütemény! 
Omlós és krémes, édes és kissé savanykás .. szóval pont jó!

Hozzávalók nagy adaghoz, ami egy gáztepsinyi.
Lehet tortaformában is elkészíteni, akkor mindennek a fele kell éppen.
TÉSZTÁHOZ:

1 margarin (én fél margarint és jó kanál zsírt tettem bele)

20 dkg porcukor

2 tojás

1 sütőpor

1 vaníliás cukor

40 dkg liszt

annyi tej, hogy a tészta jól gyúrható legyen(egy-két csepp csak)



TÖLTELÉK:

1  kg vékonyra szeletelt alma

20 dkg cukor
fél citrom leve

3 vaníliás puding



ELKÉSZÍTÉS:



 A tészta hozzávalóit összevegyítem, kigyúrom.
-először a lisztet, zsiradékot összemorzsolom, majd bele a többi hozzávalót. Ha kész, mehet kicsit a hűtőbe.

Almát meghámozom, az uborka gyalun vékonyra reszelem
0,5 l vízzel + a cukorral megdinsztelem  (alig pár perc a forrástól számítva)
közben a 3 pudingport 2,5 dl vízzel simára keverem, majd a forró almapéphez öntöm, átforralom. Hűtöm.






A tészta felével kibélelek egy zsírozott, lisztezett gáztepsit, rá a töltelék és a tészta másik fele. Mehet egészben, de mehet rácsozva is.




Ha egészben megy rá a felső lap, akkor megszurkálom villával.
 180 fokos sütőbe teszem, de leveszem 160 fokra. Megsütöm.  Kb. 40 perc alatt kész.



Fahéjas porcukorral meghintem.

Hidegen lehet jól felvágni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése