Címkék
- Bemutatkozom (1)
- Csendhangok/könyvbemutató (3)
- Édesanyámra emlékezem (7)
- Emlékezés-szirmok (14)
- Én családom (16)
- Fakanál művészet (1)
- Főoldal (47)
- Gyermekversek (1)
- Haikuk (5)
- Keceli pillanatok (25)
- Képeim (1)
- Kerámiáim (1)
- Korkép (3)
- Könyv ajánló (1)
- Lélekversek (62)
- Napló (37)
- Naplójegyzet (7)
- Neked-veled (16)
- Noteszem-versek (1)
- Noteszemből (3)
- Őszi versek (11)
- PRÓZÁIM (1)
- Tavaszi (10)
- Természet (39)
- Töredékek (2)
- Ünnepekre (12)
2014. február 21., péntek
Almás krémes
Sajnos már nem tudom, hol találtam rá erre a receptre, de sokszor megsütöttem, és mindig nagy sikert aratott.
Felsorolom a hozzávalókat.
A tésztához:
6 tojás
6 ek. liszt
1 cs. sütőpor
1 kg alma (jó a savanyúbb Idared )
A krémhez:
4 cs, vaníliás pudingpor
1 l víz
6 ek. cukor
6 tojásfehérje
Tetejére:
5 dl Hulala tejszín
Ahogy én készítem:
A hat tojásból piskótát készítek.
Én nem a szokásos módon készítem a piskótát soha, hanem a következőképpen:
Felütöm a hat tojást, belekanalazom a cukrot. A lisztet összekeverem a sütőporral.
A cukrot és a tojást kézi mixerrel addig keverem, míg kifehéredik, némileg meg is keményedik. Akkor óvatosan belekeverem a sütőporos lisztet, csomómentesre, és kész a sütésre.
A tepsit kibélelem szilikonos sütőpapírral.
Rászeletelem az almát, erre öntöm a piskótaalapot.
180 fokon megsütöm, ez úgy kb. 50 perc
Ha megsült, kiborítom, leszedem a sütőpapírt, ekkor az almás fele kerül fölülre.
Erre jön a krém.
A 4 csomag pudingport 2 ek cukorral és az 1 l vízzel sűrűre főzöm.
A 6 tojásfehérjét 6 ek cukorral keményre felverem, és a forró pudinghoz keverem.
Ez a krém akkor kerül a tészta tetejére, ha már majdnem teljesen kihűlt.
Végül a Hulala tejszínt felverem, és a tészta tetejére kenem.
Már csak egy kis fahéj kell a tetejére és tökéletes!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése