Ha igazán karácsonyi csuda-finomsággal
akarod meglepni családod, akkor javaslom ezt a receptet kipróbálásra.
Garantálom, hogy mindenkinek ízleni
fog, legyen az kicsi gyerek vagy nagy gyerek, mert ez olyan csudajó!
Jó ideje nincs karácsony, hogy el ne készíteném. Mert olyan csokis,
olyan krémes, olyan fantasztikusan finom!
Ha kellő kedvet ébresztettem benned,
akkor munkára fel!
Nézzük a hozzávalókat:
45 dkg porcukor
10 dkg kakaópor
15 dkg liszt
1 cs. sütőpor
Ezeket a
szárazanyagokat összekeverem.
4 tojás
4 ek. tej
E két összetevőt
habosra keverem, majd hozzáadom a következőket:
25 dkg olvasztott margarin
10 dkg apróra vágott dió (ne darált legyen)
10 dkg áztatott mazsola, összevágva
Ezután teszem bele a szárazanyagokat.
Hmm, ugye milyen
tartalmas? Ne ijedj meg, nem lesz émelygősen édes!
Vajazott, lisztezett
tepsibe öntöm, s kb 30 percig, tűpróbáig sütöm, 180 fokon.
Ezután elkezdhetem a
sütemény krémjét készíteni, ami a csokis tészta tetejére kerül.
Ehhez szükséges:
16 dkg margarin
16 dkg porcukor
1 ek. tej
2 e.k feketekávé
1 cs. vaníliapuding
5 dkg kakaópor
Ezeket gőz fölött
fényesedésig keverem, s a csodálatos finomságot a kihűlt tésztára simítom.
Most már csak a korona
hiányzik, vagyis …
Fél diószemeket teszek
rá úgy, hogy majd a felvágott szeletek közepére kerüljenek. Gyengéd erőszakkal
belenyomom a krémbe.
Lehet, hogy kissé
munkásnak tűnik, de ha egyszer az asztalra teszed, családodtól sok-sok dicséretet
fogsz bezsebelni!
Békés, szép karácsonyt
kívánok!
Tóthné Filus Ica
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése