2014. szeptember 17., szerda

Szept. 17. / szerda

 No én aztán óriási hibát követtem el a múlt héten!
Tegnap derült ki, amikor a posta megérkezett . Figyelmeztető dörgedelmet kaptam a Démásztól, mert nem fizettem be a 11800 Ft  villanyszámlát. Küldték a pótcsekket is (kamattal emelve az összeget), hogy azt záros határidőn belül adjam postára, mert ha nem, kikötik házunknál a villanyt.
Húha, vakaróztam ijedten, s turkáltam az emlékezetemben, mikor is fizettem csekkeket. Előkaptam a csekkgyűjteményem, s kerestem, kerestem... szerencsére találtam, azaz megtaláltam a késedelem miatt bűnös csekket.
Hát igen! Befizetési határidő 09. 10-e, és én balga, ezt 12-én adtam fel. Két teljes napot késtem, verhetem a fejem a falba! Kicsit számoltam is, ha  picit vártak volna, és nem  feltételezik azonnal, hogy be sem akarom fizetni, megspórolhatták volna a levél és az újabb csekk kiküldési költségét.
Mentségükre legyen mondva, azt is írták, hogy tekintsem semmisnek levelüket, amennyiben már kiegyenlítettem a számlát. Hát tekintettem...
Megjegyzem, soha nem fordult elő nálunk, hogy bármely számlát ne egyenlítettünk volna ki.
Én azon töröm a fejem, hogyan történhet meg ilyen pontos odafigyelésnél, hogy valakik százezres számlákkal adósak, ha az első be nem fizetett hónap maga után vonja a kikötést. Ez volt a levélben, akkor nyilván úgy van.

Jártunk ma határszemlén, megnéztük a kékfrankost, mert mindenki azt mondja, rothadnak a szőlők. Sajnos igazat mondanak, a gyönyörű fürtökben már látszik nyoma a betegségnek. Úgy látszik, ez sem lesz jobb az idén az almásnál. "Remek" évet zárunk,  a haszon helyett miénk a munka öröme, és a sok művelési költség kinyögése.
Mondom Zembernek, ha már kinn vagyunk a határban, menjünk gombanézni az erdőbe, eső is volt, jó idő is van, hátha... Hát nem. Két rágott csiperkén kívül semmit nem találtunk.
Mire hazaértünk, Tónikámék már itthon voltak, és uramfia, hoztak nekünk sok-sok gombát!
 Annyira megörültem neki, mégis csak lett nekünk gombánk!

Most úgy áll a helyzet, hogy szokásunktól eltérően degeszre vacsiztuk magunkat rántott gombával, amihez fokhagymás joghurtot is készítettem, ebbe mártogattuk. Szó ami szó, nagyon meg voltunk elégedve!

Holnap nagy adag gombapörkölt (kolbászos) lesz az ebéd. Már, ha Tónikám gombatudománya megbízható.

Szóval: gombát ettünk!  (ha valami történne velünk :)



4 megjegyzés:

  1. Remélem,. nem lesz semmi baj Icukám!
    Lényeg, hogy mégis került gomba az asztalotokra!
    Ha nincs a helyünkön, akkor én nem is megyek! :)

    VálaszTörlés
  2. Minden rendben, semmi bajunk :)
    Nincs a helyünkön gomba, mi nem találtunk, de tudod, gyorsan nő :)

    VálaszTörlés
  3. :)
    A gomba nálunk is téma...Nászasszonyom küldött a gyerekekkel fagyasztottat. Most fő belőle a leves. Ne kérdezd, hogy milyen fajta...az biztos, hogy nem csiperke, nem szegfű.....és fogalmam sincs milyen lesz. A leve az már finom, de még egy kicsit rágós a gomba. :D
    A lényeg, hogy Te is nézz az oldalamra 1-2 napig...van-e mozgás!? :)

    VálaszTörlés