Címkék
- Bemutatkozom (1)
- Csendhangok/könyvbemutató (3)
- Édesanyámra emlékezem (7)
- Emlékezés-szirmok (14)
- Én családom (16)
- Fakanál művészet (1)
- Főoldal (47)
- Gyermekversek (1)
- Haikuk (5)
- Keceli pillanatok (25)
- Képeim (1)
- Kerámiáim (1)
- Korkép (3)
- Könyv ajánló (1)
- Lélekversek (62)
- Napló (37)
- Naplójegyzet (7)
- Neked-veled (16)
- Noteszem-versek (1)
- Noteszemből (3)
- Őszi versek (11)
- PRÓZÁIM (1)
- Tavaszi (10)
- Természet (39)
- Töredékek (2)
- Ünnepekre (12)
2014. szeptember 3., szerda
Virslis (húsos) kifli, Gyöngyvértől
Hozzávalók:
1 kg liszt
2 tojás
nagy csipet só
3-4 ek. cukor
5 dkg élesztő
5 dl tej
10 dkg Ráma + 1 dl olaj
12-15 db jófajta virsli
Elkészítés
A szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük.
Három cipót formálunk, egyenként kerekre nyújtjuk, jó nagyra.
Cikkekre vágjuk. Ha ügyesek vagyunk, akkor körönként tíz cikkre osztjuk, nekem a negyedelés és annak felezése sikerül, így nyolc vagyis 3 x 8 jön ki összesen.
Fél virsli kerül egy cikkbe, és felgöngyöljük.
Megkenjük felvert tojással
Ha nem utazásra szánjuk, akkor szórjuk meg szezámmaggal vagy egész köménnyel.
Jó 20 percig kelesztjük még, miután a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
180 fokon megsütjük.
Készítettem már párolt, finomra ízesített darált hússal is. Aki nem nagyon kedveli a virslit, annak ezt ajánlom.
Ugyanezt a tésztát túrós kiflinek is elkészítettem, így is nagyon finom. Lehet édes is, sós is.
Jó étvágyat hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Az unokáim biztosan örülni fognak neki! :)
VálaszTörlésKöszönöm Icukám!
Biztosan ízleni fog nekik!
Törlés