2014. szeptember 3., szerda

Virslis (húsos) kifli, Gyöngyvértől


Hozzávalók:

1 kg liszt
2 tojás
nagy csipet só
3-4 ek. cukor
5 dkg élesztő
5 dl tej
10 dkg Ráma + 1 dl olaj
 12-15 db jófajta virsli

Elkészítés

A szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük.
Három cipót formálunk, egyenként kerekre nyújtjuk, jó nagyra.
Cikkekre vágjuk. Ha ügyesek vagyunk, akkor körönként tíz cikkre osztjuk, nekem a negyedelés és annak felezése sikerül, így nyolc vagyis 3 x 8 jön ki összesen.
Fél virsli kerül egy cikkbe, és felgöngyöljük.
Megkenjük felvert tojással
Ha nem utazásra szánjuk, akkor szórjuk meg szezámmaggal vagy egész köménnyel.
Jó 20 percig kelesztjük még, miután a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
180 fokon megsütjük.

Készítettem már párolt, finomra ízesített darált hússal is. Aki nem nagyon kedveli a virslit, annak ezt ajánlom.

Ugyanezt a tésztát túrós kiflinek is elkészítettem, így is nagyon finom. Lehet édes is, sós is.
Jó étvágyat hozzá!


2 megjegyzés: